Ja-till-livet-event

 


I måndags deltog vi i ett event med tema "Rädda båda liven" tillsammans med YWAM Transform / UMU Linköping. Marleny hade planerat detta event sedan en tid tillbaka tillsammans med en missionär i UMU. 

Vid Belvederen i Linköping, en plats med utsikt över staden (och historiskt en plats för avrättningar) bad vi och uttalade ord av välsignelse för ofödda barn och för deras mödrar. Därefter delade vi in oss i två grupper, en grupp gick till symboliskt viktiga platser som sjukhuset, en abortklinik och kommunhuset och bad vid varje plats. En annan grupp gick ut på stan och pratade med folk och använde enkäter, vilket också fungerar som ett sätt att starta ett samtal.

Därefter samlades vi vid YWAM-huset och avslutade med bön och delade våra erfarenheter. Ett nytt projekt annonserades också, "Elisabet-huset", som ska vara ett hem för gravida kvinnor i riskzonen för abort. 

En av frågorna i enkäten var "När tror du att livet börjar?" Många svarade vid födseln, vilket visar vilket stort arbete som ligger framför oss, men vi vet ju att vi har sanningen på vår sida: livet börjar vid befruktningen.

Varje liten handling för de ofödda har betydelse, och här är några tips på vad du kan göra själv:

- Utforma små budskap som försvarar de ofödda och publicera dem i dina sociala nätverk.

- Prata med någon om livets värde och vikten av att skydda det redan från moderlivet.

- Kontakta en ja-till-livet-organisation och fråga hur du kan engagera dig.

- Be en bön för de ofödda och för att abort ska avskaffas.

Comments

Popular Posts